Si të pastrojmë enët prej inoksi/ Këshilla dhe truke që ju vijnë në ndihmë

Kur bëhet fjalë për pastrimin, enët prej inoksi janë gjithmonë një problem më vete. Në qoftë se bëni gabime gjatë pastrimit të inoksit të pastër, veshja me krom e saj do të prishet duke kompromentuar në këtë mënyrë sipërfaqen e objektit.

Ndodhur në këto kushte, në vijim do t’ju sjellim disa truke të cilat ju vijnë në ndihmë për të minimizuar problemin tuaj.

-Përdorni një pastrues për larjen e enëve
Nëse janë formuar njolla, hiqini ato menjëherë me një pastrues të thjeshtë. Vendoseni në zonën që doni të trajtoni dhe me ndihmën e një sfungjeri fërkojeni. Nëse e shikoni të nevojshme, mund të zhysni fillimisht objektin në ujë të ngrohtë për disa momente. Heqja e njollave do të bëhet më e lehtë.

-Sodë buke
Për të eleminuar njollat e djegies, për këtë ju vjen në ndihmë soda e bukës. Shpërndani një sasi të vogël sode buke dhe pastaj  përdorni një leckë të butë për të fërkuar. Lëvizjet duhet të jenë delikate deri në heqjen e plotë të njollave. Kjo procedurë mund të përdoret edhe për të pastruar njollat e kafes apo çajit. Nuk rekomandohen materialet e leshit për pastrimin e inoksit.

-Uthulla për eleminimin e smërçit
Një nga truket më të mira për të larguar  smërçin në materialet e inoksit është dhe përdorimi i uthullës. Mjafton një sasi e vogël uthulle në një leckë të butë dhe fërkojeni derisa të këni një pastrim të plotë. Mund të përdorni edhe lëng limoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *